چرا استعداد و خلاقیت را در فرزندمان تحریک کنیم و وی را به داشتن این ویژگی ها و خصوصیات ترغیب کنیم.

خلاقیت جزو صفاتی است که می‌تواند شرایط زندگی هر فردی را زیر و رو کند. یک نویسنده خلاق خیلی زود به محبوبیت می‌رسد، یک معلم خلاق می‌تواند شاگردان را عاشق درس و کتاب کند و یک کارمند خلاق می‌تواند محیط کار را برای خود و همکارانش بسیار جذاب‌تر جلوه دهد.

تمام اکتشافات جهان که تا امروز انجام شده و دنیا را به سمت پیشرفت برده، ناشی از خلاقیت وجود انسان‌هایی بوده که قدر استعدادهای درونی‌شان را دانسته و آن را در مسیری درست هدایت کرده‌اند. اما آیا می‌دانید که پایه اصلی رشد و شکوفایی خلاقیت وجود هر انسانی در کودکی گذاشته می‌شود؟ پدر و مادر می‌توانند از همان اوان کودکی با توجه به این مساله، نوابغ آینده را تربیت کنند. در این نوشتار روش‌هایی را مطرح می‌کنیم که شما می‌توانید با به کاربستن‌شان، فرزندانی خلاق بار آورید:

• به فرزندانتان اسباب‌بازی‌هایی بدهید که می‌تواند آنها را به شکل‌های مختلف درآورد. خمیر بازی، پازل، لِگو، خانه بازی و مانند اینها ذهن فرزندتان را به فعالیت وامی‌دارند. شما در حین بازی او دخالت نکنید و اجازه دهید همه کار را خودش انجام دهد.

• سعی کنید متوجه شوید کود‌کتان به چه نوع چیزهایی بیشتر توجه نشان می‌دهد و همان‌ها را برای او تهیه کنید. حتی نوزادان هم به بعضی رنگ‌ها و شکل‌ها توجه بیشتری نشان می‌دهند و شما می‌توانید با کمی دقت، از علایق فرزندتان با خبر شوید. این در حالی است که اسباب‌بازی‌های معمولی نمی‌توانند ذهن کودک را چندان درگیر کنند و فقط برای دقایقی حواسش را به بازی معطوف می‌کنند. پس برای او لوازمی تهیه کنید که بشدت مورد علاقه‌اش هستند تا خلاقیتش را صرف آن اسباب بازی کند.

• برای فرزندانتان داستان تعریف کنید، اما این کار نباید یک‌طرفه باشد. در میان تعریف داستان، برای لحظه‌ای توقف کنید و از او بخواهید فکر کند و نظر بدهد که بقیه داستان بهتر است چطور پیش برود. اجازه دهید او نظرات خودش را مطرح کند و از ایده‌های او استقبال کنید. حتی گهگاه او را تشویق کنید فکر کند و داستانی از خود بسازد. فکرکردن و اندیشیدن، تنها راه رشد خلاقیت است.

• آنها را تشویق کنید با خمیر یا سفال، شکلی مشابه شخصیت‌های محبوب کارتونی‌ درست کنند یا نقاشی آنها را بکشند. نتیجه هرچه از آب درآمد، باید با تشویق شما همراه باشد. آنها را هدایت کنید که رنگ لباس‌ها و ماسک و هرچه را که آن کاراکتر کارتونی دارد تا حدودی تغییر دهد تا شکلی متفاوت از مدل اصلی، و در عین حال جدید به‌دست آید.

• و سخن آخر این‌که در این راه صبوری به خرج دهید. اگر او یادگیری یک زمینه هنری مثل نقاشی، خوشنویسی، نوازندگی یا هر چیز دیگری را شروع کرده و قدم‌های اولش را بسیار کند و آمیخته به اشتباهات فراوان برمی‌دارد، دلسرد نشوید و او را هم دلزده نکنید. هیچ‌کس یک‌شبه نابغه نشده، اما در درون هر کودک استعدادهای بالقوه بی‌شماری وجود دارد که با تشویق و هدایت والدین می‌تواند به فعلیت درآید. به آینده فرزندتان فکرکنید و صبر و تحمل فراوان داشته باشید.

 

منبع: antiillness