به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمودو، اخیرا گرایش به تولید و مصرف برگرهای گیاهی و آزمایشگاهی که بافت و طعم همبرگر گیاهی را دارند، گسترش قابل توجهی پیدا کرده است اما برخی متخصصان تغذیه بر این باورند که شاید برگرهای گیاهی یا آزمایشگاهی، به اندازه‌ای که تصور می‌شود، سالم نباشند.

متخصصان معتقدند که برگرهای گیاهی مانند "برگر غیرممکن"(Impossible Burger)، سالم‌تر از برگرهای معمولی نیستند. به گفته این افراد، بهترین راه برای داشتن وعده غذایی مغذی و سالم، افزایش مصرف مواد غذایی طبیعی از جمله میوه‌ها، سبزیجات و دانه‌ها است.

هدف رژیم‌های غذایی طبیعی مانند گیاهخواری و خام گیاهخواری و یا کاهش مصرف گوشت در رژیم‌های معمولی، محافظت از حیوانات و انتخاب غذاهایی است که سهم کمتری در افزایش گرمای جهانی دارند. در هر حال نمی‌توان گفت که رژیم گیاهخواری، لزوما سالم‌تر از رژیم‌های غذایی دیگر است. برگرهای گیاهی نیز مانند برگرهای معمولی می‌توانند تهدیدی برای محیط زیست باشند. باید توجه داشت که مصرف بیش از حد و یا روزانه برگر گیاهی، درست نیست و همان‌گونه که برگر معمولی نباید مرتبا مصرف شود، باید از مصرف زیاد برگر گیاهی نیز اجتناب کرد.

شرکت‌های بسیاری در حال حاضر تلاش می‌کنند تا بافت و طعم گوشت مورد علاقه مردم، شیر و تخم مرغ را با استفاده از چربی‌ها و پروتئین‌های گیاهی در محصولات خود بگنجانند. برگر غیرممکن، یکی از این محصولات است که پروتئین سویا و همچنین یک مولکول گیاهی حاوی آهن را در بر دارد و به دلیل داشتن آهن، مانند گوشت معمولی، صورتی رنگ است. برگر غیرممکن در حال حاضر در برخی از فروشگاه‌های مواد غذایی در دسترس قرار دارد.

بسیاری از حامیان حقوق حیوانات و مستندسازانی که در این زمینه فعالیت دارند، از روش‌های گوناگونی استفاده کرده‌اند تا مردم را متقاعد کنند که رژیم‌های گیاهی نسبت به رژیم‌هایی که مصرف گوشت را شامل می‌شوند، سالم‌تر هستند. اگرچه نمی‌توان سلامت این رژیم‌ها را انکار کرد اما نمی‌توان گفت که سلامت آنها قطعا از رژیم‌های غذایی دیگر بیشتر است.

یک رژیم غذایی متعادل، سبزیجات و میوه‌های گوناگون، دانه‌ها و لبنیات، تخم‌مرغ، ماهی، مرغ و حتی کمی گوشت را شامل می‌شود و میزان مصرف شکر و غذاهای فرآوری شده در آن بسیار کم است. میزان سلامتی چنین رژیمی، نسبت به رژیم گیاهی مطلق که با مصرف برگر فراوری شده و سیب‌زمینی سرخ کرده همراه است، بسیار بیشتر خواهد بود.

هدف از ارائه برگرهای گیاهی، بیشتر از سلامتی، کاهش اثرات محیطی و گرمای جهانی است. بیانیه شرکت سازنده این برگر نیز بیشتر بر مسائل مربوط به محیط زیست تمرکز دارد. در این بیانیه، هدف از ابداع و ارائه برگر گیاهی، کاهش قابل توجه اثرات مخرب فعالیت‌های انسانی بر محیط زیست و کاهش استفاده از حیوانات در فناوری تولید غذا عنوان شده است. اگرچه این شرکت‌ها در رسیدن به هدف‌های ذکر شده، موفق بوده‌اند اما محصول نهایی آنها را نمی‌توان یک محصول کاملا سالم نامید و مصرف روزانه آن را توصیه کرد.

شاید یکی از دلایل تلاش برای تولید برگرهای گیاهی، تشویق مردم به داشتن سبک زندگی مبتنی بر گیاه‌خواری و قانع کردن آنها برای پیش گرفتن این راه باشد. در هر حال، هنوز مشخص نیست که آیا این روش می‌تواند تاثیر کافی بر سبک زندگی مردم داشته باشد یا خیر.

نکته‌ای که باید در مورد برگرهای گیاهی به آن توجه داشت، این است که چنین محصولاتی نباید به صورت روزانه مصرف شوند. در واقع، حفظ تعادل در مصرف هرگونه ماده غذایی، بهترین روش برای حفظ سلامت است.

 

منبع: doctorhi